Dette er middagen fra glemselen, dette er familiemiddagen i "gamle dager". Men en ting er sikkert det er en veldig god middag og når du først har kommet i gang er kjøttpudding en lettvint middag, den passer seg selv i stekeovnen mens du lager ferdig tilbehøret. Som tilbehør kan du bruke poteter, potetmos eller ris, en enkel lett saus, tomatsaus og salat, ellers er det godt med det meste av grønnsaker. Lag en stor kjøttpuding når du først er i gang, så har du middag til en annen dag også. Jeg har brukt like deler kjøttdeig og karbonadedeig, men du kan bruke bare kjøttdeig eller bare karbonadedeig.
TIL 1 1/2 LITERS FORM TRENGER DU:
400 gr kjøttdeig
400 gr karbonadedeig
1 liten finhakket løk
3 vårløk i tynne ringer
2 små stilker finhakket selleri
2 fedd finhakket hvitløk
Smør/olje
2 ss potetmel
Ca. 2-3 ss finklippet persille
2 egg
Ca.1 dl melk
1 dl rødvin (kan byttes ut med melk eller vann)
1 1/2 ts tørket rosmarin
Salt - pepper
La løk, hvitløk, vårløk og finhakket selleri få surre i litt smør/olje på stekepannen til det er mykt og la det avkjøle. Rør egg og potetmel inn i karbonade/kjøttdeigen, tilsett krydder, rødvin og den avkjølte grønnsaksblandingen. Spe med melk og tilsett finklippet persille. Stek en liten prøvekake på stekepannen så kjenner du om det er nok krydder. Kle en brødform med bakepapir, legg i kjøttfarsen og stek ved 200 grader i bortimot en time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar