fredag 17. juni 2016

Loff


Fredagskos i dag blir reker, blåskjell og krabbeklør - og så loff. Jeg må innrømme at loff ikke er kvardagskost hos oss, her er regelen jo grovere dess bedre, men en liten utskeielse blir det i dag.
Av denne porsjonen her blir det to myke deilige loff, jeg har laget fletter, men de kan likegodt stekes i form eller bare som vanlige brød.


DU TRENGER TIL 2 LOFF:

Ca. 900 gr hvetemel
1 pk tørrgjær
6 dl melk
1 1/2 ts salt
60 gr mykt smør i biter
Melk til pensling 
Sesamfrø

Lunk melken slik at den er fingervarm. Ha nesten alt melet i bakebollen sammen med salt og tørrgjær. Spe med melken mens maskinen går på lav hastighet. Tilsett resten av melet til du har en passe fast deig. Mens maskinen går tilsetter du smørklatter litt etter litt og lar maskinen gå til alt smøret er eltet inn i deigen. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til heving en times tid. Ta deigen ned på bakebordet, elt deigen med hendene, del den i to like store emner og form hvert emne til et brød. Vil du lage fletter så deler du emnene i to og ruller ut like lange lengder som du tvinner sammen. Brett endene under slik at de sitter. Sett loffen til etterheving i ca 20 minutter. Pensle med melk og strø med sesamfrø. Stekes ved 190 grader i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar