mandag 13. juni 2016

Tomatsuppe med kikerter


En velsmakende klassiker fra det italienske kjøkken som smaker akkurat like godt her i vårt land. Suppen er enkel og rask å tilberede, er mettende og inneholder gode sunne ingredienser.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 liten boks kikerter
2-3 soltørkede tomater i olje
1 boks hermetiske tomater (400 gr)
1 fedd finhakket hvitløk
1 liten hakket løk
1liten ss tomatpure´
God olje
Ca. 4-6 dl kylling eller grønnsaksbuljong
Salt - pepper
1 ts tørket rosmarin eller en kvast fersk finhakket
VED SERVERING:
Finstrimlet vårløk
Finklippet gressløk
Revet sitronskall
Brødkrutonger


Ha olje i en gryte og la den hakkede løken få surre til den er blank, men ikke brun. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpure´ og finstrimlet soltørkede tomater og la dette få surre et par minutter. Tilsett boksen med hermetiske tomater, og rosmarin og kok opp og la dette få småkoke 4-5minutter.  Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Tilsett kylling eller grønnsaksbuljong til du har en passelig tykkelse på suppen og kok videre på lav varme i ca 10 minutter. Skyll kikertene under kaldt vann og tilsett de i suppen de siste par minuttene. Suppen serveres med finstrimlet vårløk, finklippet gressløk og raspet sitronskall. Grovt brød som er stekt på stekepannen i litt olje til det er helt knasende sprøtt smaker veldig godt til denne suppen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar