lørdag 4. juni 2016

Marinade


Kjøtt, kylling og fisk på grillen får bedre smak hvis du legger råvarene i marinade en stund før du skal grille, kjøttet blir også mørere. Her er oppskriften på en marinade som jeg bruker ofte, og særlig til svinekoteletter og flintstek. Dette er nok marinade til 6 - 8 koteletter eller fire store flintstek.

DU TRENGER:

Ca 2 dl olivenolje
4 fedd finhakket hvitløk
Saft av 1/2 sitron
1 ts chiliflak
1/2 ts malt koriander
4 ss balsamicoeddik
Ca. 1 1/2 dl finhakket urter

(Urter som er fine å bruke i marinade: Persille, timian, oregano, basilikum, gressløk). Hakk urtene fint og rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøtt eller fisk i en dobbel plastpose og hell marinaden over. Snu og vend litt på posen slik at marinaden fordeler seg godt på råvarene som du skal marinere. Legg posen i en skål og sett den i kjøleskapet et par timer. Når du skal grille tar du kjøttet eller fisken ut av marinaden og tørker av med et kjøkkenpapir før du legger det på grillen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar