Den duften som møter deg når du tar lokket av denne gryten kan ikke beskrives, var du ikke sulten før så blir du det nå. Så enkelt og så godt - det er ikke noe mere å si...............
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 store kyllingfileter i biter
Smør til steking
3 - 4 poteter i tykke skiver
4 - 5 sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
8 - 10 småtomater
2 grener fersk rosmarin
2-3 grener fersk timian
1 liten ss tomatpure
2 dl hvitvin eller eplejuice
Ca. 80 - 100 gr chorizo
Salt - pepper
Olivenolje
(Litt vann)
Begynn med å skylle kyllingfileten og tørk de godt med kjøkkenpapir. Del filetene i fire biter, strø på litt salt og pepper og stek de raskt i litt smør på stekepannen, de skal ikke være gjennomstekt, bare få en fin stekeskorpe. Skrell potetene og del i tykke skiver, skrell sjalottløk og del de på langs. Ha olje i en liten gryte som tåler å stå i stekeovnen og som har tett lokk. Legg poteter og sjalottløk på bunnen av gryten og legg kyllingbitene over. Dryss på den finhakkede hvitløken, legg i 8 - 10 småtomater, et par grener frisk timian og rosmarin, ringle over litt god olivenolje, sett lokk på gryten og sett den i stekeovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Ta gryten ut av stekeovnen, tilsett chorizo skåret i skiver og rør ut tomatpure´ i hvitvin og hell det i gryten. Sett gryten i stekeovnen igjen, og la den stå ytterligere 20 minutter. Synes du det er for lite fukt/saus i bunnen, kan du tilsette litt vann eller hvitvin. Vend forsiktig rundt på poteter og kylling, dryss over klippet persille og spis denne utrolig velsmakende gryten med godt brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar