torsdag 23. juni 2016

Kyllinggryte i ovn med chorizo


Den duften som møter deg når du tar lokket av denne gryten kan ikke beskrives, var du ikke sulten før så blir du det nå. Så enkelt og så godt - det er ikke noe mere å si...............


 DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 store kyllingfileter i biter
Smør til steking
3 - 4 poteter i tykke skiver
4 - 5 sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
8 - 10 småtomater
2 grener fersk rosmarin
2-3 grener fersk timian
1 liten ss tomatpure
2 dl hvitvin eller eplejuice
Ca. 80 - 100 gr chorizo
Salt - pepper
Olivenolje
(Litt vann) 


Begynn med å skylle kyllingfileten og tørk de godt med kjøkkenpapir. Del filetene i fire biter, strø på litt salt og pepper og stek de raskt i litt smør på stekepannen, de skal ikke være gjennomstekt, bare få en fin stekeskorpe. Skrell potetene og del i tykke skiver, skrell sjalottløk og del de på langs. Ha olje i en liten gryte som tåler å stå i stekeovnen og som har tett lokk. Legg  poteter og sjalottløk på bunnen av gryten og legg kyllingbitene over. Dryss på den finhakkede hvitløken, legg i 8 - 10 småtomater, et par grener frisk timian og rosmarin, ringle over litt god olivenolje, sett lokk på gryten og sett den i stekeovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Ta gryten ut av stekeovnen, tilsett chorizo skåret i skiver og rør ut tomatpure´ i hvitvin og hell det i gryten. Sett gryten i stekeovnen igjen, og la den stå ytterligere 20 minutter. Synes du det er for lite fukt/saus i bunnen, kan du tilsette litt vann eller hvitvin. Vend forsiktig rundt på poteter og kylling, dryss over klippet persille og spis denne utrolig velsmakende gryten med godt brød til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar