Hele middagen i en form - enklere blir det ikke. Egentlig er det svinekoteletter som passer aller best til denne formen, jeg har brukt ytrefilet av svin i dag, det smakte like godt. Grønnsaker og kjøtt eller fisk i form sammen med godt krydder, blir velsmakende og saftig - og ikke minst utrolig enkelt.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2-3 svinekoteletter eller tilsvarende med ytrefilet
Salt - pepper
Ca. 1/2 dl god olje
1 dl hvitvin eller 1 dl buljong
1 ts tørket rosmarin
2 store eller 3 små poteter i tykke skiver
1/2 purre i ringer
2 tykke skiver sellerirot i strimler
1 rødløk i tynne båter
1/2 fennikel eller 1 gulrot i ringer/biter
5-6 små tomater
2 ss finhakkede urter av de urtene du har
Skrell og skyll poteter og sellerirot, del potetene i tykke skiver og sellerirot i strimler ca. 1 cm tykk.
Skjær kotelettene fra benet og del i biter/strimler og kutt opp løk og purre. Ha oljen i en ildfast form og legg i grønnsaker og poteter sammen med kotelettbiter. Strø overs alt, pepper og rosmarin. Bruk to gafler eller bruk rene hender og vend rundt på grønnsaker og kjøtt slik at det blir jevnt fordelt med krydder og olje. Hell over hvitvin eller buljong. Sett formen i stekeovnen på 190 grader i ca 35 - 40 minutter.Vend om på kjøtt og grønnsaker noen ganger underveis. Kjenn med en spiss kniv om potetene og grønnsakene er ferdig. Legg over småtomater og strø over urter ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar