mandag 6. juni 2016

Pølser med løk i kremet saus



Egentlig er denne lille enkle pølseretten her en liten overraskelse, den er mye bedre enn hva man skal tro. Dette er mat som hele familien liker og det er godt med hjemmebakt brød til.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

3-4 poteter i litt store biter
1 løk i tynne båter
4-6 pølser (type middagspølser )
1 liten purreløk i tynne ringer
Smør/olje
1 ts paprikapulver
1-2 ss tomatpure´
2-3 dl melk/kremfløte
2 ss lett creme fraiche
Salt - pepper

Del potetene i litt store biter som kokes møre i lettsaltet vann. Rens løken og del den i tynne båter. Ha smør/olje i en vid kasserolle eller en dyp stekepanne, tilsett paprikapulver og løk og la dette surre et par minutter over middels varme til løken begynner å bli myk. Tilsett tomatpure`og rør rundt. tilsett pølser i litt tykke skiver og hell over melk/kremfløte , hvor mye kremfløte du skal bruke avgjør du selv. Smak til med salt, pepper og la retten småkoke i 5-10 minutter. Tilsett purreløk slik at den får koke med et par minutter. Hell av kokevannet på potetene og hell potetbitene i pølsegryten, gi et oppkok og server pølsegryten rykende varm.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar