Søk i denne bloggen

fredag 24. juni 2016

Jordbær Romanoff



Ingen dessert er bedre enn en dessert med jordbær på denne tiden av året. Jordbær som dessert kan varieres på utallige måter og jordbær Romanoff er både frisk og enkel å lage. Ha sukker og appelsinsaft på jordbærene og la de stå i kjøleskapet i hvertfall i to timer, gjerne 4-5 timer, så er det bare å ha bærene i et pent glass eller en desserttallerken, og topp med pisket krem.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 kurv jordbær
1 - 2 ss sukker
3 - 4 ss Grand Marnier (kan sløyfes)
1 appelsin, skall og saft
Ca. 2 dl  kremfløte
1 ts melis


Riv skallet av appelsinen og sett det tilsides. Rens jordbærene og del de i to, legg de i en skål, dryss på sukker, press ut saften fra appelsinen og hell saften over jordbærene sammen med Grand Marnier hvis du bruker det. La bærene stå i kjøleskapet i marinade minst to timer. Legg bærene i et pent glass eller en skål sammen med litt av marinaden og topp med pisket kremfløte tilsatt melis og raspet appelsinskall.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar