Ingen dessert er bedre enn en dessert med jordbær på denne tiden av året. Jordbær som dessert kan varieres på utallige måter og jordbær Romanoff er både frisk og enkel å lage. Ha sukker og appelsinsaft på jordbærene og la de stå i kjøleskapet i hvertfall i to timer, gjerne 4-5 timer, så er det bare å ha bærene i et pent glass eller en desserttallerken, og topp med pisket krem.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
1 kurv jordbær
1 - 2 ss sukker
3 - 4 ss Grand Marnier (kan sløyfes)
1 appelsin, skall og saft
Ca. 2 dl kremfløte
1 ts melis
Riv skallet av appelsinen og sett det tilsides. Rens jordbærene og del de i to, legg de i en skål, dryss på sukker, press ut saften fra appelsinen og hell saften over jordbærene sammen med Grand Marnier hvis du bruker det. La bærene stå i kjøleskapet i marinade minst to timer. Legg bærene i et pent glass eller en skål sammen med litt av marinaden og topp med pisket kremfløte tilsatt melis og raspet appelsinskall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar