mandag 6. juni 2016

Urtedressing til salater


Salat uten dressing er tamme saker, urtedressing laget på denne måten er frisk og velsmakende og passer til de fleste salater om det nå er fisk, kjøtt eller kylling og ekstra god til salater med  pasta. Du kan variere med urter, tilsette soltørkede tomater, frø av ymse slag, eller det du har i huset. Jeg bruker mye den dijonsennepen med honning, da behøver jeg ikke tilsette noe annet søtt.

TIL DENNE DRESSINGEN TRENGER DU:

2 ss finhakket persille
2 ss finhakket gressløk
1 finhakket fedd hvitløk
1 ts dijonsennep
4 - 5 ss god olivenolje
Noen sitrondråper
1 ss vineddik
Salt - pepper
(1 ts flytende honning)

Det som er viktig når du lager dressing med olje, er at du begynner med det som er surt, altså sitron og eddik. Tilsett sennep, hvitløk og krydder, rør godt sammen og tilsett olje mens du pisker eller rister godt. Rør inn urter til slutt. Jeg bruker av og til sitronmelisse i denne dressingen, det gir en utrolig god smak. Du kan også bruke andre urter, det meste smaker godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar