lørdag 18. juni 2016

Salat petit


En liten, men utolig smakfull forrett med få ingredienser som passer til alle slag av hovedretter. Også fin å servere som salat ved siden av en hovedrett og fantastisk god å spise når som helst på dagen. Her hos oss ble denne lille salaten servert sammen med spekemat.


DU TRENGER:

Blandet salat
Blåmuggost i terninger
Krutonger

DRESSING:

1-2 ss presset sitron
1 ts sennep
1 ts flytende honning
4 - 5 ss olivenolje
Pepper


Begynn med å legge salat i små skåler eller bruk små drikkeglass, og fyll på med noen terninger, blåmuggost og krutonger. Lag dressing ved å røre sammen presset sitron, honning og sennep, og rør inn olje litt av gangen. Smak til med pepper. Drypp dressingen over salaten rett før servering.
Krutonger lager du veldig enkelt selv av gammelt brød. Både grovt og fint brød kan brukes, jeg kutter opp alle skalker og tørre skiver, putter de i en pose eller boks i fryseren og lager krutonger når jeg har en passende mengde. Hvordan du lager kjempegode krutonger finner du her



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar