torsdag 1. oktober 2015

Gryte med oksekjøtt


Putter du nok godsaker i en gryte blir det godt, så her har jeg puttet i en masse av de beste jeg kunne finne. Godt oksekjøtt, masse god aromasopp, fløte og creme fraiche + en vinskvett og litt til.

DU TRENGER TIL 3 - 4 PERSONER:

700 - 800 oksekjøtt av ytrefilet eller høyrygg
Ca. 250 - 300 gr aromasopp eller en annen sopp
1 løk i skiver
6-8 små sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
100 - 150 gr bacon i terninger
2 ss tomatpure
1 - 2 gulrøtter i tynne skiver
Ca. 2 dl kremfløte
2 store ss creme fraiche
1 -2 ts maizenna utrørt i litt vann eller vin
1 1/2 dl rødvin (kan sløyfes)
2 dl oksekraft (vann/terning)
Appelsinskall i strimler av ca.1/4 appelsin 
3-4 små kvaster timian
Salt - pepper


Del oksekjøttet i terninger (2x2 cm) og stek de raskt i smør/olje, stek litt av gangen og legg bitene i en gryte etter hvert som de er ferdig. Oksekjøttet trenger ikke være gjennomstekt. Stek baconbitene og legg de på et kjøkkenpapir før du putter de i gryten, du skal ikke ha baconfettet i gryten. Skjær løken i tynne skiver, rens sjalottløken og hakk hvitløken, ha mere smør/olje på stekepannen og la all løken surre til den begynner å få litt farge før du heller den i gryten med kjøttet. Rens og del soppen i litt store biter, la den surre i litt olje til den begynner å få farge, tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter og hell det hele i gryten. Tøm over kraft, vin og fløte, tilsett gulrøtter i skiver og timian og appelsinskall og kok opp. La gryten stå på svak varme og småkoke/syde i bortimot et par timer hvis du har tid til det. Smak til med salt og pepper og rør inn creme fraiche. Smaker veldig godt med hjemmelaget potetmos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar