lørdag 17. oktober 2015

Plommer i honning og kanel med vaniljekesam


Nå er det norske plommer i butikken, da gjelder det å benytte anledningen til å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutney og plommedessert. Jeg laget en stor porsjon når jeg først var igang og puttet i fryseren, dette blir en nydelig dessert å ta frem til vinteren.


 DU TRENGER:

1 kg blåplommer
Ca. 100 - 150 gr brunt sukker
2 dl vann
1 1/2 ts kanel
1 stor ss akasiehonning 
2-4 ss likør eller sherry (kan sløyfes)
Vaniljekesam 
Pistasienøtter


Del plommene i to og ta ut stenen. Ha sukker, honning, kanel og vann i en vid kasserolle, rør rundt til sukkeret er smeltet og alt småkoker. Legg plommene med snittflaten ned tett i tett i kasserollen, la det koke noen få minutter før du snur plommene og lar de koke noen få minutter på den siden også. 3-4 minutter på hver side lot jeg plommene koke, men prøv deg frem etter størrelsen på plommene, de skal være myke men ikke koke istykker. Blir det for lite kraft å koke plommene i på slutten, så tilsett litt mere vann og litt kanel og honning.


Plommene avkjøles og legges i en skål eller glass med et par spiseskjeer av kraften over, toppes med vaniljekesam og et dryss grovhakkede pistasienøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar