lørdag 3. oktober 2015

Cassoulet med lam


Cassoulet er noe av det vi alltid prøver å finne på restauranter i Frankrike, ikke så ofte å finne på restauranter i nord og vest, men i sør-frankrike er det så og si alltid å finne på menyen. Cassolet er noe av det beste jeg vet, og med lam som her er det en utrolig smaksopplevelse. Cassoulet er en enkel rett å tilberede og som tilbehør får man servert fransk landbrød eller brød som ligner på focaccia, og en mugge rødvin.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 gr lammekjøtt helst uten bein
1 boks hermetiske tomater
Ca. 10 cm chorizopølse i skiver
1 løk i båter
2 fedd hvitløk i tynne skiver
1 ss rødvinseddik
1 ts akasiehonning eller blomsterhonning
Salt - pepper
2-3 kvister rosmarin
1 boks/pakke store hvite bønner
1 dl vann
Litt kalvefond (kan sløyfes)
Olje (helst rapsolje)


Del kjøttet i biter ca. 3x3 cm, del løken i båter og hvitløken i tynne skiver. Ha olje i en gryte, la den bli passe varm og legg i lammekjøttet. La kjøttet surre til det begynner å få litt farge, så tilsetter du løk, hvitløk og chorizo. La dette surre til løken blir blank og myk før du tilsetter tomatboksen, kalvefond og rosmarin. Kok opp og tilsett salt, pepper og vann. La retten småkoke i ca. 30 minutter før du tilsetter rødvinseddik og honning. Kok i noen minutter til og tilsett bønner som bare skal varmes i gryten. Smak til med evnt. mere salt og pepper. Serveres med godt brød, gjerne et landbrød eller focaccia.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar