mandag 5. oktober 2015

Ciabatta


Du trenger kun 4 ingredienser og det er utrolig raskt å bake ciabatta. Du kan velge om du vil bake store eller små brød eller noen av hver sort. Deigen er så bløt at du greier ikke å rulle ut brød med fin fasong, det blir bare å strekke, dytte og tvinne deigen på plass, men hva gjør vel det når dette er fantastisk gode ciabatta.

DU TRENGER:

600 gr hvetemel
5 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 1/2 ts salt

Ha alle ingrediensene i bakebollen til kjøkkenmaskinen og la maskinen gå på forholdsvis høy hastighet (ikke den høyeste) i 8 - 10 minutter, da er deigen ganske bløt, men har samlet seg rundt eltekroken. Sett deigen til heving i ca. 40 - 45 minutter. Ta deigen ned på bakebordet, ha på en del hvetemel, og dytt deigen smmen med en deigskrape eller en slikkepott. Del deigen i så store emner som du vil ha, og snurr/dytt de i fasong. Legg brødene på papirkledd bakeplate og la de etterheve mens stekeovnen blir varm til 220 grader. Pensle brødene med vann og stek i  20 - 25 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar