mandag 26. oktober 2015

Bruschetta med røkt laks og dillkrem


Bruschetta eller crostini som du får i iItalia og Spania er oftest laget på skiver av baguet eller et annet hvitt brød. Selv er jeg mest glad i grovt brød, og synes både bruschetta og crostini smaker mye bedre med et godt gtovt hjemmelaget brød under pålegget. Dette er en bruschetta som du like gjerne  kan spise  som en forrett som til en lunsj eller kveldsrett, godt er det uansett.


DU TRENGER TIL FIRE BRUSCHETTA:

2 store skiver landbrød delt i to eller fire skiver av et annet brød
Olivenolje
60 - 80 gr finhakket røkt laks 
8 små skiver eller 4 store skiver røkt laks
3 toppede ss smøreost naturell
3 ss lett creme fraiche
1-2 ss finhakket dill 
1 ss finhakket gressløk
Pepper
Agurk, dill og sitron til pynt
1 ss sitronsaft


Bland smøreost, crem fraiche og sitronsaft og rør inn gressløk og dill, vend inn den finhakkede laksen, og smak til med pepper.  La dillkremen stå i kjøleskapet til den skal brukes. Pensle over skivene med olivenolje og stek de raskt på varm stekepanne. Legg rikelig med dillkrem på skivene og pynt med lakseskiver, agurkskiver, sitronskiver og dill.


Vil du bake et godt landbrød som er godt til bruchetta og til mange andre smørbrød, finner du oppskriften på det brødet jeg har brukt her




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar