fredag 16. oktober 2015

Blåskjell memd hvitvin og sitrongress


Bare for å ha sagt det - blåskjellene på Color Line er noe av det beste blåskjell jeg har spist. Oppskriften den fikk jeg, så nå deler jeg den med dere. Dette er kosemat, blåskjellene er like gode kalde som nykokte, her kan du sitte og småspise så lenge det er noe igjen på fatet. Vi serverer blåskjell slik som i Frankrike med frittes og en god dipp eller en kryddermajones, men her er det fritt frem for det du liker best.


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

1 kg blåskjell
1 middels stor finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
1 rød chili i ringer
2 stk sitrongress
God olivenolje
2 - 3 dl hvitvin


Skrubb blåskjellene godt. Ha olivenolje i den gryten du skal koke blåskjellene i og surr løk, hvitløk et par minutter. Tilsett chili og sitrongress.  Bank sitrongresset godt med baksiden av en kniv før du har den i gryten. La dette få surre noen minutter før du heller på hvitvin. Kok opp og legg i blåskjellene. Sett på lokk og kok blåskjellene i 3 - 5 minutter. Er de små holder det med 3 minutter. De som ikke åpner seg kaster du.


Pommes frites laget jeg denne gangen av halvfabrikata som stekes ferdig i stekeovnen, de blir sprøe og gode, det er lettvint da du slipper å bruke varm olje, og det blir færre kalorier.


 En god og mager dipp lager du av:

Like deler kesam og lett creme fraiche
Finklippede krydderurter to eller tre typer
Smak til med salt - pepper - sitronsaft og honing
Rør sammen
Vil du ikke ha en lettvariant bruker du majones og creme freaiche


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar