onsdag 21. oktober 2015

Grønnsaksform med pølse, brokkoli og mais


Egentlig er denne grønnsaksformen så god at den godt kan spises uten pølser. Bruk de grønnakene du har og bruk gjerne små rester, så får du ryddet litt i grønnsaksskuffen med det samme. Jeg har valgt å bruke noen små pølsene som er godt krydret og passer godt til en slik grønnsaksform, men du kan bruke de pølsene du liker best og helst litt grove med mye kjøtt.


DETTE BRUKTE JEG TIL GRØNNSAKSFORM FOR TO:

2 gulrøtter i tynne skiver
Ca. 15 cm. purre i ringer
Ca. 1/2 bunt brokkoli i små buketter
God neve med makaroni
God neve med frosne erter
2 små polkabeter eller selleri 
3 egg
2 1/2 dl melk
100 - 150 gr revet ost
1 ts hvitløkspulver
1 ts oregano
Salt - pepper

TILBEHØR:
 4småpølser eller tilsvarende med en pølse du liker
1-2 maiskolber
 

Rens og kutt opp alle grønnakene og kok de i litt vann i ca. 8 minutter, begynn med de grønnsakene som trenger lengst koketid som gulrøtter og selleri, brokkoli og purre tenger bare et par minutter. Kok makaroni etter anvisningen på pakken. La de kokte grønnakene renne godt av, og ha de i en ildfast form. Dryss over de frosne ertene. Pisk sammen egg, melk og krydder, hell det over i formen og topp med revet ost. Sett formen inn i stekeovnen på 230 grader i 10 - 15 minutter til osten begynner å få farge. Mens grønnsakene står i stekeovnen, legger du pølser og skiver av maiskolber i varm stekepanne med litt smør/olje. Stek til pølser og mais får fin farge,  og legg de over på den ferdige grønnsaksformen eller tre
de på lange pinner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar