mandag 19. oktober 2015

Gulrotkake med tyttebær


Denne kaken har en god kryddermiks og sammen med tyttebær gjør den kaken frisk og velsmakende.  Jeg stekte kaken i en liten firkantet form, men en rund form med ca. 23-24 cm i diameter er en fin størrelse. Tyttebærene kan godt være frosne, og skal da ikke tines før de tilsettes i røren.

DU TRENGER:

4 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl smeltet smør
4 dl finrevet gulrot
1 1/2 dl tyttebær
3 1/2 dl hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts malt koriander
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
2 ts natron 
TIL GLASUR TRENGER DU:
Ca. 200 gr Philadelphia naturell
200 gr melis
1 stor ss creme fraiche
GARNITYR:
Finstrimlet gulrot
Noen grovhakkede valnøtter


Egg og sukker piskes til en stiv og porøs eggedosis. Bland hvetemel og alt det tørre. Vend forsiktig vekselvis inn i eggedosisen smeltet smør og melblandingen. Rør forsiktig inn de finraspede gulrøttene og tyttebærene helt til slutt.
Ha bakepapir i bunnen på formen, hell i røren og stek ved 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt før du legger på glasuren.
Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og smør det jevnt utover den avkjølte kaken. Pynt med gulrotstrimler og grovhakkede valnøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar