torsdag 22. oktober 2015

Kylling i fløtesaus med sopp og tyttebær


Dette er festmat, en enkel og veldig god festmat som kan lages nesten helt ferdig på forhånd  og du slipper å stå over grytene nesten til gjestene kommer. Gryten kan lages ferdig helt til du skal tilsette gressløk og tyttebær, det må gjøres rett før servering. Som tilbehør kan du servere pasta, ris eller salat, alt passer like godt og smaker like godt.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER

3 store eller 4 små kyllingfileter
2 finhakket sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
4-5 vårløk i ringer
250 gr sopp
2 1/2 dl kremfløte
Ca. 2 dl hvitvin
Ca. 3 dl kyllingkraft/fond/vann
Ca. 1 ss finklippet gressløk
1 ts timian
Salt - pepper
Ca. 1 1/2 dl tyttebær
1 ts maizenna utrørt i litt kremfløte 


Stek soppen i litt smør/olje og sett tilside. Del kyllingfiletene i i tre deler ha på litt salt og pepper og stek kyllingbitene i litt smør/olje og sett til side. Ha litt god olje i en stekepanne med høye kanter eller bruk en gryte til å lage denne retten i. Ha litt god olje i gryten og la sjalottløk, hvitløk og vårløk surre til det begynner å bli litt brunt. Tøm over hvitvin og dryss over timian. Blir det for lite saus så spe på med litt mere kremfløte eller litt vann, det skal være rikelig med saus. Rør ut maizenna med litt fløte eller vann og rør det inn i sausen. Tilsett gressløk de siste par minuttene av koketiden, smak til med salt og pepper og tilsett tyttebær når alt er ferdig, tyttebærene skal ikke koke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar