lørdag 24. oktober 2015

Rispudding


Dette er en dessert det er år og dag siden jeg har laget, men noe så godt og enkelt burde jeg laget oftere. Rispudding er glutenfti og kan lages av en grøtrest, så dette er restemat på sitt beste. Litt frosne bær med litt sukker gies et oppkok og kan servers varm eller kald til den avkjølte rispuddingen, piff gjerne bærene opp med litt vanilje, kanel, sherry eller en annen god smak du liker.

TIL 4 - 5 PERSONER TRENGER DU: 

Ca.7 dl risgrøt
 2 egg
1-2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kremfløte


Pisk sammen egg, sukker og vaniljesukker, pisk/rør det inn i grøten litt etter litt til du får en jevn fin grøt. Rør inn kremfløten. Bruk en liten ildfast form og ha grøtmassen i formen, stek ved 200 grader i ca. 30 minutter til rispuddingen begynner å bli litt brun på toppen. Ta formen ut av stekeovnen og avkjøl. Rispudding serveres med bær, rørte bringebær eller skogsbær, bærsaus, kirsebærsaus eller vanlig rød saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar