tirsdag 6. oktober 2015

Pitabrød fylt med laks og salat med yoghurtdressing


En enkel, men virkelig god måte å servere laks på, og ikke minst barnevennlig, her går laks og salat ned på høykant, kanskje det er mulig å bytte ut tacoen på fredag med et sunt laksemåltid. Laksen blir sprø og knasende,  og det er litt "kult" å spise i pitabrød i stedet for på tallerken.


TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 200 - 250 gr laksefilet uten skinn og ben i biter ca. 2x2 cm
Smør/olje

DRESSING: 
 
Ca. 1 1/2 dl yoghurt naturell/gresk yoghurt
1 finhakket fedd hvitløk
1/2 potte finhakket dill
Salt

SALAT: 
 
1 liten pose blandet salat
1 stor eller 2 små raspede gulrøtter
Noen agurkskiver delt i fire 
1/2 rødløk i tynne båter
2 pitabrød


MARINADE:

1 1/2 ss olivenolje
1 ts vineddik
1/2 ts kanel
1 ts spiskummen
1 ts karry
Liten klype cayennepepper 

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og bland inn laksebitene. Varm smør/olje på stekepannen og stek laksebitene raskt på såpass høy varme at de blir sprø. Legg de stekte laksebitene tilside. Bland sammen salat, raspet gulrot, rødløkbåter og agurk til en salat.
Bland yoghurt, dill og finhakket hvitløk til dressingen.
Varm pitabrødet, og fyll med salat, laks og dressing lagvis.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar