tirsdag 27. oktober 2015

Pai med bacon, brokkoli, skinke og spinat


En deilig pai med masse godsaker, nok til tre kanskje fire, og er det bare to som skal spise, kan resten av paien fryses. I en pai kan du putte det meste av grønnsaker og av kjøtt, kylling eller fisk, du kan godt bytte ut skinken med for eks. laks.

 PAIDEIG:

150 gr hvetemel
100 gr mykt smør
1 stor ss kesam eller gresk yoghurt
2 ss kaldt vann

Kna sammen smør, mel og kesam mens du tilsetter kaldt vann, eller bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen i kjøleskapet i 10 - 15 minutter hvis den virker for myk til å kjevle. Kjevle ut deigen slik at den passer til en middels stor paiform, trykk den ut og opp langs kantene på formen, gjerne helt opp.
Sett formen med deigen i kjøleskapet i 30 minutter. Ta ut formen, bruk en gaffel og prikk deigbunnen. Stek paibunnen på 200 grader i 10 minutter. Ta ut paibunnen og ha i fyllet.FYLL TIL PAI:

Ca. 100 gr kokt skinke i strimler, gjerne smårettskinke
Ca. 80 gr bacon i små biter
1 liten finhakket løk
Ca. 120 gr spinat
Smør/olje
Ca. 2 dl brokkoli i små buketter
3 store egg
1 1/2 dl kremfløte
2 store ss kesam eller yoghurt naturell
Pepper
Ca. 120 - 150 gr revet ost

Stek bacon lett i litt smør og legg det på et kjøkkenpapir etter steking. Ha litt smør/olje på stekepannen og la løken surre til den begynner å bli myk, da tilsetter du spinatbladene. Vend på spinaten så faller den fort sammen. Del brokkoli i små buketter, kok de i litt vann i to minutter, og skyll de umiddelbart etter koking i iskaldt vann. La brokkolien renne godt av seg.  Ha skinkestrimler i bunnen på paiskallet, så har du over brokkoli og spinat/løk. Dryss over baconbiter. pisk sammen egg, kremfløte og kesam tilsatt litt pepper og hell dette i paiformen.  Dryss over revet ost og stek paien ved 175 grader i 30 - 40 minutter. Serveres med en grønn salat og litt rømmedressing hvis du liker det.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar