En deilig pai med masse godsaker, nok til tre kanskje fire, og er det bare to som skal spise, kan resten av paien fryses. I en pai kan du putte det meste av grønnsaker og av kjøtt, kylling eller fisk, du kan godt bytte ut skinken med for eks. laks.
PAIDEIG:
150 gr hvetemel
100 gr mykt smør
1 stor ss kesam eller gresk yoghurt
2 ss kaldt vann
Kna sammen smør, mel og kesam mens du tilsetter kaldt vann, eller bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen i kjøleskapet i 10 - 15 minutter hvis den virker for myk til å kjevle. Kjevle ut deigen slik at den passer til en middels stor paiform, trykk den ut og opp langs kantene på formen, gjerne helt opp.
Sett formen med deigen i kjøleskapet i 30 minutter. Ta ut formen, bruk en gaffel og prikk deigbunnen. Stek paibunnen på 200 grader i 10 minutter. Ta ut paibunnen og ha i fyllet.
FYLL TIL PAI:
Ca. 100 gr kokt skinke i strimler, gjerne smårettskinke
Ca. 80 gr bacon i små biter
1 liten finhakket løk
Ca. 120 gr spinat
Smør/olje
Ca. 2 dl brokkoli i små buketter
3 store egg
1 1/2 dl kremfløte
2 store ss kesam eller yoghurt naturell
Pepper
Ca. 120 - 150 gr revet ost
Stek bacon lett i litt smør og legg det på et kjøkkenpapir etter steking. Ha litt smør/olje på stekepannen og la løken surre til den begynner å bli myk, da tilsetter du spinatbladene. Vend på spinaten så faller den fort sammen. Del brokkoli i små buketter, kok de i litt vann i to minutter, og skyll de umiddelbart etter koking i iskaldt vann. La brokkolien renne godt av seg. Ha skinkestrimler i bunnen på paiskallet, så har du over brokkoli og spinat/løk. Dryss over baconbiter. pisk sammen egg, kremfløte og kesam tilsatt litt pepper og hell dette i paiformen. Dryss over revet ost og stek paien ved 175 grader i 30 - 40 minutter. Serveres med en grønn salat og litt rømmedressing hvis du liker det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar