Det er så lett å lage det vanlige tilbehøret til biffen, det som du vet er godt og velkjent. Da jeg fant denne oppskriften her med plommerelish til indrefilet i et tysk matblad, måtte jeg bare prøve. Plommerelishen fikk riktig balanse av surt og søtt, og passet veldig godt til de bakte mandelpotene og indrefileten.
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
2 biffer av okse indrefilet eller entrecote
Smør/olje til steking
Salt - pepper
PLOMMERELISH:
4 plommer delt i to
1 sjalottløk i tynne skiver
1 dl rødvin
1/2 dl kirsebær eller bringebæreddik
1 laurbærblad
1 hel stjerneanis
25 gr sukker
1 ts honning (kan sløyfes)
Klype salt
Del plommene i to, ta ut stenene og legg de med snittflaten ned i et lite ildfast fat. Hell alle de andre ingrediensene til plommerelishen i en liten kasserolle og kok opp og la sausen koke i et par minutter. Hell sausen over plommene og sett fatet i stekeovnen på 180 grader i ca 15 - 20 minutter, etter hvor store eller faste plommer du bruker. Plommene skal bli myke og falle litt sammen når de er ferdige.
Ta plommene ut av formen, og hell sausen tilbake i kasserollen, kok opp og kok inn til ca. halvparten er igjen. Hell den innkokte sausen over plommene igjen og sett tilside.
Mens plommene står i ovnen gjør du istand potetene
DU TRENGER:
6-8 mandelpoteter eller tilsvarende med andre poteter
Ca. 150 gr sopp
1 finhakket sjalottløk
God olivenolje
Salt - pepper
Stek soppen raskt i litt smør/olje på stekepannen. Skrell potetene og del i biter, finhakk sjalottløken, og bland sopp, potet og sjalottløk i en ildfast form. Ringle over god olje og strø på salt og pepper. Vend rundt på potetene og sett de i stekeovnen på 180 grader i ca 15 - 20 minutter. Vend om på potetene av og til. Mine poteter var ferdig etter 15 minutter, men kontroller underveis noen potetsorter trenger lengre eller mindre tid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar