fredag 30. oktober 2015

Indrefilet med plommerelish og bakte mandelpotetbiter


Det er så lett å lage det vanlige tilbehøret til biffen, det som du vet er godt og velkjent. Da jeg fant denne oppskriften her med plommerelish til indrefilet i et tysk matblad, måtte jeg bare prøve. Plommerelishen fikk riktig balanse av surt og søtt, og passet veldig godt til de bakte mandelpotene og indrefileten.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 biffer av okse indrefilet eller entrecote
Smør/olje til steking
Salt - pepper


PLOMMERELISH:

4 plommer delt i to
1 sjalottløk i tynne skiver
1 dl rødvin
1/2 dl kirsebær eller bringebæreddik
1 laurbærblad
1 hel stjerneanis
25 gr sukker
1 ts honning (kan sløyfes)
Klype salt

Del plommene i to, ta ut stenene og legg de med snittflaten ned i et lite ildfast fat. Hell alle de andre ingrediensene til plommerelishen i en liten kasserolle og kok opp og la sausen koke i et par minutter. Hell sausen over plommene og sett fatet i stekeovnen på 180 grader i ca 15 - 20 minutter, etter hvor store eller faste plommer du bruker. Plommene skal bli myke og falle litt sammen når de er ferdige.
Ta plommene ut av formen, og hell sausen tilbake i kasserollen, kok opp og kok inn til ca. halvparten er igjen. Hell den innkokte sausen over plommene igjen og sett tilside.


Mens plommene står i ovnen gjør du istand  potetene og da
TRENGER DU:
6-8 mandelpoteter eller tilsvarende med andre poteter
Ca. 150 gr sopp
1 finhakket sjalottløk
God olivenolje
Salt - pepper

Stek soppen raskt i litt smør/olje på stekepannen. Skrell potetene og del i biter, finhakk sjalottløken, og bland sopp, potet og sjalottløk i en ildfast form. Ringle over god olje og strø på salt og pepper. Vend rundt på potetene og sett de i stekeovnen på 180 grader i ca 15 - 20 minutter. Vend om på potetene av og til. Mine poteter var ferdig etter 15 minutter, men kontroller underveis noen potetsorter trenger lengre eller mindre tid.
Stek biffene slik du liker det, legg først poteter på tallerkenen, så plommerelish med litt av saften og topp med biffen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar