tirsdag 20. oktober 2015

Tagliatelle med bacon, spinat og blåmuggost


Pasta kan du servere med det meste av kjøtt, fisk og grønnsaker, pasta er en kjapp og god hverdagsmat og populær hos både store og små. I dag har jeg laget pasta med noen baconterninger, spinat og en god saus med blåmuggost. Sammen ble dette et riktig godt og mettende måltid. Av blåmuggost kan du bruke Norzola, Normanna eller Selbu Blå


DU TRENGER TIL CA. 4 PERSONER:

4 porsjoner tagliatelle
1 rødløk i tynne båter
2-3 fedd finhakket hvitløk
Ca. 200 gr spinat
Olje
1 1/2 dl kokevann fra pastaen
1 1/2 - 2 dl kremfløte
Ca. 100 - 150 gr bacon
100 - 125 gr blåmuggost
2 tomater uten frø og delt i biter
Pepper


Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og ta vare på ca. 1 1/2 dl av kokevannet og rør ut blåmuggosten i det varme kokevannet. Stek baconterningene, legg de på et kjøkkenpapir og sett til side. Ha litt god olje på en stekepanne og la rødløkbåter og hvitløk få surre til de begynner å bli myk. Riv av stilkene på spinaten, skyll den godt og la den renne av på kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Legg spinaten i stekepannen sammen med løken og vend på spinaten så faller den raskt sammen. Hell over kremfløte og blåmuggost utrørt i kokevann fra pastaen og litt pepper. La dette få surre over svak varme 4-5 minutter. Hell sausen fra stekepannen over pastaen, dryss over baconterninger og tomatbiter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar