lørdag 1. august 2015

Gulrotkake med sjokolade og valnøtter


En saftig gulrotkake som også har en god sjokoladesmak og med hakkede valnøtter er det også litt å tygge på. Virkelig en god kake til å servere til en god kopp kaffe og en herlig kake til å ta med på tur.
Jeg stekte denne kaken i en form som er ca. 35 x 25 cm., men kan også stekes i en mindre eller en rund form, da blir den litt høyere.


TIL DENNE KAKEN TRENGER DU:

3 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl lys sirup
200 gr smeltet smør
5 dl finrevet gulrøtter
100 gr mørk finhakket sjokolade
80 gr grovhakket valnøtter
4 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts vaniljesukker


Pisk egg og sukket til det er lyst og luftig. Tilsett finhakket sjokolade, sirup og de finrevne gulrøttene.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene og vend de inn i eggeblandingen sammen med det smeltede smøret. Vend inn de grovhakkede valnøttene til slutt. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne eller kakeform og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 170 grader i ca. 30 - 35 minutter. Bruk en kakepinne slik at du kan kjenne om kaken er gjennomstekt, du må kanskje beregne litt lengre steketid hvis du bruker en mindre form.

 

TOPPING:

1 stor eske Philadelphia naturell 
1 dl melis
100 gr hvit sjokolade
2 ss creme fraiche (kan sløyfes)

Rør sammen alle ingrediensene til toppingen og smør den over den avkjølte kaken. Pynt med revne gulrøtter, strimlet sitronskall eller valnøtter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar