En hjemmebakt god focaccia er kjekt å ha på lur, det smaker så utrolig godt til supper. salater, til å lage pannini av og til burgere - ja focaccia er nesten uunnværlig. I dag har jeg brukt mandarinolje til toppingen, det gav en utrolig god smak på focacciaen. Har du ikke tilgang på mandarinolje, så bruk vanlig olivenolje.
DU TRENGER:
Ca. 850 gr hvetemel
20 gr gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)
1 stor ts salt
2 ss olivenolje
1 stor ts honning eller sukker
6 dl lunkent vann
1/2 dl mandarinolje eller vanlig olivenolje på toppen
Maldonsalt
Og gjerne frisk rosmarin
Bland sammen mel, salt, gjær og honning i bakebollen og rør inn vannet. Rør til du har en glatt deig og tilsett olje. Øk hastigheten på kjøkkenmaskinen og la maskinen gå i ca. 8 - 10 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til heving i ca. 1 time til deigen har ca. dobbelt størrelse. Kle en liten langpanne (ca. 35 x 25 cm.) med bakepapir og hell deigen i formen. Bruk olje på hendene og "kna" utover deigen slik at den fyller jevnt hele formen. Stikk noen "groper" i deigen og hell over 1/2 dl olje og strø på maldonsaltet og rosmarin. Sett formen til etterheving i 30 - 40 minutter. Stek focaccia i stekeovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 25 - 30 minutter. La focacciaen ligge i formen til den begynner å bli avkjølt og legg den deretter til avkjøling på en rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar