lørdag 29. august 2015

Ovnsbakte nektariner med honningkrem og gelebåter






Denne desserten smaker like godt med fersken som med nektariner, frukten får en nydelig smak av appelsin/honningmarinaden den bakes i. Gelebåtene kan også serveres som en egen dessert for eks. i barnebursdag, veldig morsom å spise og ser veldig gøy ut om du bruker gele med forskjellig farge.



                                                   DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

3-4 nektariner i båter
Noen pistasienøtter

MARINADE:

Saft fra 2 appelsiner
Skall av 1 appelsin (bare det gule)
1/2 ts kardemomme
1 stor ss honning

Skrell nektarinene og del de i båter som legges i en skål, rør sammen ingrediensene til marinaden og hell det over nektarinbåtene. Må gjerne stå i 2 - 5 timer. Ha nektarinbåtene og marinaden i en liten ildfast form, og bak ved 180 grader i 25 - 30 minutter, alt etter hvor tykke nektarinbåter du har.


HONNINGKREM:

1 1/2 dl stivpisket kremfløte
Knapt 1 dl yoghurt naturell
Ca 2 ts blomsterhonning 

Bland yoghurt og honning i den stivpiskede kremfløten, smak til med mere honning hvis du vil ha kremen søtere. Kremen serveres ved siden av nektarinene og strø noen grovhakkede pistasienøtter over.

 Til gelebåtene har jeg brukt appelsinskallet etter at jeg har klemt ut appelsinsaften. Da har jeg delt appelsinen på langs før jeg har klemt ut saften.  Skrap ut alle appelsinrestene, men vær forsiktig slik at det ikke gåt hull på skallet. Bruk en skarp kniv og kutt litt av skallet slik at hver halvdel står støtt. Kok gele på vanlig måte, men bruk bare 4 dl vann der det skal være 5 dl. Når geleen har kjølnet litt heller du geleen i appelsinskallene og setter de i kjøleskapet til de stivner. Bruk en skarp kniv og skjær pene båter når geleen er helt stivnet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar