tirsdag 4. august 2015

Sommersalat med pære og blåmuggost


Egentlig kan du spise denne salaten slik som den er bare med et godt brød til, men den er helt max som tilbehør til kjøtt eller kylling. Vi spiste denne salaten til noen saftige karbonader i går, det må jeg si smakte aldeles vidunderlig. Denne porsjonen passer til to hvis den skal spises bare med brød, skal den brukes som tilbehør er denne porsjonen nok til 4.



DU TRENGER:

1 stor pakke blandet salat
1 liten eller 1/2 fennikel i tynne strimler
1 pære i tynne skiver
Ca. 150 gr blåmuggost
Gjerne noen sukkererter
Noen hakkede valnøtter (kan sløyfes)
Persilledryss


Legg lagvis salat, fennikel og pære og dryss over osteterninger og valnøtter, tilslutt et lite persilledryss.

DRESSING:

2-3 ss olivenolje
1 ss dijonsennep
1 ts honning
1 ss hvitvinseddik
1 finhakket fedd hvitløk
Litt salt og pepper

Begynn med sennep, honning og eddik, rør det sammen og spe med olivenoljen. Rør godt til dressingen er helt blandet og hell den over salaten ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar