onsdag 26. august 2015

Rislapper med vaniljeyoghurt


Det er lov å kose seg av og til, så her er "den beste kosematen" - du må bare ha en liten grøtrest på lur, og noen få andre ingredienser. Har du en grøtrest etter lørdagsgrøten så putt den i fryseren hvis du ikke har anledning til å bruke den med det samme. Jeg har sløyfet sukker i røren da yoghurten er ganske søt, men du kan tilsette et par ss sukker hvis du synes at lappene skal være ekstra søt. Røren skal være ganske tykk, slik at den ikke siger utover på stekepannen. Jeg steker 3 lapper samtidig på min stekepanne. Av denne røren blir det ca. 15 tykke gode lapper.


DU TRENGER:

Ca. 4-5 dl risgrøt
3 egg
3-4 store ss vaniljeyoghurt
Ca. 2 dl melk
2 ts natron
Mel til passende røre


Pisk sammen melk, yoghurt og egg. Bland natron i litt mel og tilsett det i eggeblandingen. Rør inn grøten, og tilsett mel slik at du får en tykk røre. Du kan tilsette mere melk og mel hvis du vil ha flere lapper. La røren stå i 10 - 15 minutter før du begynner å steke. Har du en god stekepanne med slippbelegg, trenger du ikke smør å steke i. Stek lappene på middels varme til du ser at de begynner å stivne på overflaten, da snur du lappene og steker de på den andre siden. Rislappene er aller best nystekte, men de kan fryses og varmes opp i stekeovnen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar