fredag 28. august 2015

Spekemat


Spekemat er super mat som kan serveres hele året, spekemat er kosemat som tåler å stå fremme i mange timer hvor man kan sitte og småspise, prate og kose seg. Jeg blir aldri lei av å servere spekemat til gjester og det er alltid like populært og ikke minst det er en utrolig enkel og lettlaget gjestemat.
Jeg beregner minst 150 gr spekemat pr. person selv om jeg serverer potetsalat ved siden av og annet tilbehør, det er så kjekt å bare sitte lenge og kose seg med maten.


DETTE SPEKEFATER INNEHOLDER::

Seranoskinke
Stranda skinke
Morrpølse
Chorizopølse
Fenalår fra vår lokale slaktebutikk Safari
En god ost (Manchego)
Blåbær
Bringebær
Melon


Bruk gjerne en eller to oster, litt bær og frukt når du serverer spekemat, det passer veldig godt sammen og gjør at måltidet ikke blir så kraftig og bastant.


En god lun potetsalat hører med til spekematen og oppskriften på en nydelig potetsalat som passer godt finner du her
I tillegg serverer jeg godt flatbrød, gjerne litt focaccia også, rømme eller rømme blandet med kesam og gjerne en salat med masse grønt og litt frukt. Som drikke her hos oss er det obligatorisk med øl og dram når vi serverer spekemat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar