torsdag 20. august 2015

Soyamarinert laks med ovnsbakte urtepoteter



 Egentlig hadde vi planlagt å grille laksen  i dag, men så er det disse værgudene da som ikke vil gjøre slik som vi vil, derfor måtte laksen stekes inne på stekepannen istedet. Soya marinaden gav laksen en aldeles nydelig smak, og vi fikk en saftig og smaksrik lakseopplevelse, men soya, honning osv. gav oss også en laks som ble litt mørk på farge når den ble stekt. Urtestekte poteter smakte fortreffelig, det er vel verd et forsøk, det kommer til å bli servert oftere her i huset.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER

2 laksefileter uten skinn og bein
Smør/olje til steking
MARINADE
2 ss soyasaus
1/2 ss honning
Ca. 1/4 finhakket rød chili uten frø
1/2 cm  ingefær finraspet
Saft og skall av 1 lime


Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose, bland det godt og legg i laksefiletene. La laksen marineres i 1 - 2 timer. Ta laksen ut av marinaden, tørk litt med kjøkkenpapir, og stek laksen på stekepannen i smør/olje på middels varme.


 OVNSBAKTE URTEPOTETER

6 - 7 små poteter
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Flaksalt - pepper
Timian eller rosmarin eller begge deler

Skrubb potetene godt , del de i to og legg de i en ildfast form/fat. Hell over en god slump god olje, strø over finhakket hvitløk, strø over salt og pepper og legg på urter. Bak potetene i stekeovnen ved 220 grader i ca. 20 -  25 minutter eller til du ser de er blitt litt brune og myke inni.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar