mandag 24. august 2015

Fleskepannekaker med yoghurt


I dag lager jeg mat som veldig mange elsker og jeg må innrømme at det smaker veldig godt av og til, og i dag er det enda til fleskepannekaker med blåbær.
Det er jo en rask og enkel middag, det er bare den stekingen da som krever litt tålmodighet. Denne porsjonen her er nok til 3-4 personer.


TIL PANNEKAKER TRENGER DU::

3 egg
1 ss sukker (kan sløyfes) (eller bruk sukrin)
4 store ss gresk yoghurt (eller vanlig yoghurt naturell)
Ca. 4 dl melk
Ca. 5-6 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
Ca. 150 gr bacon 
Smør til steking


Stek baconskivene i litt smør på stekepannen. Legg baconskivene på et kjøkkenpapir etter hvert som det er ferdigstekt og brekk de i mindre biter når de er avkjølt. Pisk sammen egg, sukker og yoghurt. Spe med melk og rør inn hvetemel. Bland salt og bakepulver i litt av melet og rør det inn i eggeblandingen, så rører du inn så mye av melet at du får en passe tykk røre. La røren stå ca. 10 minutter før du begynner å steke.
Ha en liten smørklatt i en varm stekepanne, og hell i røre, dryss over noen biter bacon og stek pannekakene som vanlig. Tilsett mere melk hvis du synes røren er for tykk når du begynner å steke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar