torsdag 27. august 2015

Eggesalat med skinkestrimler


Det er såre enkelt å ta med seg en eske salat fra kjøledisken i butikken, men har du tenkt over hvor kjekt det er å lage salaten selv? Til denne salaten har jeg brukt litt rester, sammen med kokte egg og majones. Jeg har også brukt både gresk yoghurt og creme fraiche, men det holder med å bare bruke en av delene.


 DU TRENGER:

2 hardkokte egg
Liten skalk av et eple
Ca. 2 ss finhakket vårløk (kan sløyfes)
Ca. 50 - 70 gr  skinkestrimler
Ca. 4 ss majones
1 ts sennep (kan sløyfes)
1-2 ss gresk yoghurt
1-2 ss lett creme fraiche 
Litt salt - pepper
Liten ts karri
Liten ts gurkemeie


Kutt eple og vårløk i små biter, hakk eggene i små biter, bland dette sammen med skinkebiter i en skål. Rør sammen majones, sennep, yoghurt, creme fraiche og smak til med karri, gurkemeie og salt/pepper. Vend forsiktig majonesblandingen inn i eggeblandingen, jeg bruker en slikkepott, det synes jeg fungerer best til slikt. Tilsett mere majones eller yoghurt hvis du synes det blir for tykt, og mere karri hvis du liker salaten litt sterk.


Denne salaten smaker også godt med grønnaksrester som broccoli, erter eller små biter av kokte gulrøtter sammen med litt friske sprø grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar