lørdag 8. august 2015

Butterdeigsruter med bringebærkrem



Denne gangen brukte jeg butterdeigplater av et annet merke enn de jeg er vant til å bruke, derfor ble butterdeigsrutene ekstra høye og luftige. Smaken derimot var det ingen ting å klage på, og de ble sprø og lekre. Dette er en veldig lettvint måte å lage dessert på, eller om du vil ha noe godt til kaffe .

 DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

                                                           2 plater frossen butterdeig
1 eggeplomme
Ca. 200 gr frossne bringebær
Ca. 2 dl kremfløte
2 ss sukker
Melis og bær til pynt


La butterdeigsplatene tine og del hver plate i to på midten og pensle hver del med eggeplomme. Legg bitene på en bakepapirkledd bakeplate og stek ved 200 grader midt i ovnen til rutene er pent gylne, det tar 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
Tin bringebærene og rør de lett med sukker. Pisk kemefløten stiv og bland inn bringebærene.
Del butterdeigsrutene over på midten og legg en klatt bringebærkrem på midten og legg toppen over. Dryss med melis og pynt med bær på fatet.
Har du ikke bringebær, kan du bruke jordbær eller rips. Bruker du rips må du tilsette litt mere sukker.
Av og til blander jeg pisket kremfløte med litt vaniljekrem, det smaker også nydelig til denne desserten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar