torsdag 27. august 2015

Tomatsaus


Tomatsaus til pizza lager du med noen få ingredienser og  uten at den behøver å kokes. Utrolig lettvint og så mye bedre enn den på glass. Bruker du bare en del av sausen, kan resten fryses til neste gang du lager pizza, eller du kan bruke den til tomatsuppe eller til kjøttboller i tomatsaus.

DU TRENGER:

1 boks hermetiske hakkede tomater
1-2 fedd finhakket hvitløk
1 ts sukker eller honning
Salt - pepper
1 ss balsamicoeddik
1 ts oregano eller basilikum
2 -3 ss finklippet urter etter smak


Ha alle ingrediensene i en bolle eller skål og bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt. Det er lurt om den bollen eller skålen du bruker ikke er så vid og helst litt høy, det er lett for at det kan sprute aldri så lite. Smak til med salt, pepper og balsamico. Av urter bruker jeg timian, persille, oregano  eller basilikum, så er sausen ferdig, enkelt og greit. Jeg bruker vanligvis 2 urterpå en gang, så da kan du velge. Litt mynte kan også være godt, men da bare aldri så lite, den smaken tar fort overhånd.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar