onsdag 5. august 2015

Tortilla med chorizo


Dette var middagen vår i dag, men det kan like godt være en god lunsj. Bare for å ha sagt det, så var dette et veldig godt måltid - og lettvint. Et godt brød hører selvfølgelig til, som focaccia eller et godt landbrød.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4-5 egg
4 ss vann
Klype chiliflak eller bruk litt salt og pepper
2 vårløk i tynne ringer
2-3 poteter i biter
1 grovhakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
80 - 100 gr chorizo i tynne skiver
Olje/smør


Skrell og hakk løk og hvitløk. Ta litt smør/olje på stekepannen og surr løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett chorizo slik at den får surre med et par minutter, så tilsetter du vårløken og potetbitene til slutt. Når alt er gjennomvarmt/lettstekt heller du innholdet i stekepannen over i et ildfast fat eller form.


Pisk sammen egg, vann og chiliflak og hell det over poteter og chorizo slik at det blir jevnt fordelt i formen. Sett formen i stekeovnen ved 180 grader til eggemassen er stivnet. Det tar ca. 15- 25 minutter alt etter hvor dyp form du bruker. Jeg synes tortilla er best nystekt og varm, men den kan også serveres avkjølt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar