tirsdag 25. august 2015

Pastasløyfer med kjøttboller, gulrøtter og erter


Lettvint og enkelt når det er sommer og fint vær, dette er mat som alle liker og barna spesielt.
Har aldri laget pastasaus på denne måten før, men det var lettvint og den ble veldig god og ikke minst ganske mager.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

Kjøttboller:
400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
Salt og pepper
4 hakkede soltørkede tomater 
1 egg
2-3 ss strøkavring 
1 1/2 dl melk
1 ts oregano
2 fedd finhakket hvitløk
1 stor ss finhakket løk
1 ss finhakkede urter (persille, timian, oregano, basilikum eller det du har)
Smør/olje til steking

Bløt kavringen i melken og la det stå og bløtes i ca. 20 -  30 minutter rør. Rør den oppbløtte kavringen sammen med kjøttdeigen  og tilsett de andre ingrediensene. Rør godt sammen og stek små kjøttboller på stekepannen i smør/olje.


 SÅ TRENGER DU:

Ca. 250 - 300 gr farfalle (pastasløyfer)
3-4 gulrøtter i tynne strimler
Ca. 1 1/2 - 2 dl frosne erter
1 egg
2 dl pastavann
1 stor ss lett creme fraiche
Ca. 30 - 40 gr raspet parmesan

Skrell gulrøttene og del de i lange strimler. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, men legg i gulrøttene et par minutter før pastaen er ferdigkokt, og ertene helt til slutt. Ta vare på 2 dl av kokevannet, og slå bort resten av vannet. Pisk sammen creme fraiche og egget og så pisker du inn  kokevannet litt etter litt. Rør eggeblandingen inn i pastaen, legg i kjøttbollene og vend forsiktig rundt mens du tilsetter raspet parmesan. Strø over finhakkede urter og gjerne litt raspet parmesan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar