onsdag 12. august 2015

Suppe med chorizo og kikerter


En enkel hverdagsmiddag, men med kraftig god smak av friske grønnsaker, vanlige pølser og chorizo-pølse, og i tillegg får du rydde litt i grønnsaksskuffen samtidlig som du lager en god middag. 
 

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

3-4 poteter i biter
3 store gulrøtter i biter
3 tykke skiver rotselleri i biter
4 - 5 vårløk eller 1 stor purre i ringer
1/2 blomkålhode i små buketter
1 boks hermetiske kikerter
2 store tykke pølser i skiver
Ca. 80 - 100 gr chorizo i skiver/biter
Vann/kraft
Grønnsaksbuljong terning
Salt - pepper


 Skrell potet og grønnsakene, skyll de i kaldt vann og del de i ikke alt for små biter. Ha vann/buljong/ terning i en kasserolle og kok opp, ha i biter av selleri, gulrøtter og poteter og kok til de begynner å mykne. Tilsett vårløk eller purre, blomkål og chorizo. Kok videre til grønnsaker og potet er ferdig. Tilsett pølser i skiver og kikerter som du først skyller i kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og pepper.


Suppen serveres rykende varm med godt brød, toast eller flatbrød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar