tirsdag 1. september 2015

Karbonader med ertehummus

De fleste liker karbonader, det er mat som serveres på de norske middagsbord både titt og ofte, er et fast følge på koldtbordet og hvem kan vel motstå et smørbrød med karbonade og løk. Stekt løk er liksom fast følge til karbonader, jeg har imidlertidig sløyfet løken i dag, men selvfølgelig kan du servere stekt løk til disse karbonaden også.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

600 gr karbonadedeig
Ca. 1 ts salt
Litt pepper
1 egg
2 - 3 ss finhakket løk (kan sløyfes)
1 ss potetmel (kan sløyfes)
1/2 - 1 dl vann eller melk
Smør/olje til steking

Rør inn egg og potetmel i karbonadedeigen sammen med pepper, når dette er godt rørt sammen, rører du inn salt og løk og sper med vannet. Stek på middels varme fine jevne karbonadekaker i smør eller olje til de er pent brune på begge sider.


ERTEHUMUS:

250 - 300 gr frosne grønne erter
1 finhakket fedd hvitløk
ca. 16-18 hasselnøttkjerner
Liten klype chilipulver ( kan sløyfes)
1 -2 ss rapsolje
1 ts eplesidereddik
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron

Ha ertene i kokende vann og gi de et oppkok. Tøm av vannet og ha ertene sammen med alle de andre  ingrediensene i en blender, eller bruk en stavmikser. Kjør til alt er fint moset, tilsett litt mere olje eller en skvett vann hvis du synes humusen blir for tykk. Smak til med salt og pepper og prøv deg forsiktig frem med chilipulver, det kan være ganske sterkt. Har du ikke chilipulver kan paprikapulver også være godt i humusen.
Karbonadene serveres med poteter hvis du ønsker det, men gulrøtter delt i staver, kokt nesten mør og siden fått surre litt i olje på stekepannen og fått et lite dryss av salt,  smaker utrolig godt sammen med karbonadene og humusen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar