De fleste liker karbonader, det er mat som serveres på de norske middagsbord både titt og ofte, er et fast følge på koldtbordet og hvem kan vel motstå et smørbrød med karbonade og løk. Stekt løk er liksom fast følge til karbonader, jeg har imidlertidig sløyfet løken i dag, men selvfølgelig kan du servere stekt løk til disse karbonaden også.
DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:
600 gr karbonadedeig
Ca. 1 ts salt
Litt pepper
1 egg
2 - 3 ss finhakket løk (kan sløyfes)
1 ss potetmel (kan sløyfes)
1/2 - 1 dl vann eller melk
Smør/olje til steking
ERTEHUMUS:
250 - 300 gr frosne grønne erter
1 finhakket fedd hvitløk
ca. 16-18 hasselnøttkjerner
Liten klype chilipulver ( kan sløyfes)
1 -2 ss rapsolje
1 ts eplesidereddik
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron
Karbonadene serveres med poteter hvis du ønsker det, men gulrøtter delt i staver, kokt nesten mør og siden fått surre litt i olje på stekepannen og fått et lite dryss av salt, smaker utrolig godt sammen med karbonadene og humusen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar