torsdag 10. september 2015

Røkt svineknoke med kålrotmos


Riktig gammeldags husmannskost dukket frem fra glemselen her i dag, men dette er en så god og enkel middag at jeg er fristet til å servere  dette oftere. Røkt svineknoke er å få kjøpt i butikkene hele året og brukes mest som tilbehør til raspeballer eller til ertesuppe og lapskaus,. Når røkeknoken blir kokt er det mørt og smakfullet kjøtt og er sammen med rotmos eller kålrotmos veldig godt som middag. En middels stor røkeknoke er nok til to personer.


DU TENGER:

1 røkeknoke
1 laurbærblad
1 ss hele pepperkorn
Vann til koking 

KÅLROTMOS
 
1 middels stor kålrot
En god smørklatt
Salt - pepper
1-2 kokte poteter


 Legg røkeknoken i en stor kasserolle , hell over kaldt vann og tilsett pepperkorn og laurbærblad. Legg lokk på kasserollen og kok sakte opp, Bruk en liten sleiv og skum av på toppen hvis det blir litt grums langs  kanten på kasserollen. La røkeknoken småkoke/trekke i bortimot 2 timer.
Del og skrell kålrote og kok den i vann tilsatt litt salt.  Når kålroten er ferdigkok så slå av kokevannet, bruk en moser og mos kålroten, tilsett en god klatt smør, og smak til med salt og pepper. Ta den ferdigkokte røkeknoken ut av kokevannet, og del den opp i biter før den serveres.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar