lørdag 26. september 2015

Entrecote med søtpotetchips og kryddersmør


Når vi en sjelden gang spiser rødt kjøtt blir det for min del oftest en entrecote. Den må ha litt marmorert fett for smakens skyld og så må den være riktig og godt mørnet. Da, og med riktig behandling smaker det aldeles nydelig. I dag spiste vi entrecoten med kryddersmør, stekte maisskiver og søtpotetstaver stekt i ovn og søtpoteter tilberedt på denne måten er kjempegodt og veldig enkelt.


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 stk. entrecote
Smør til steking
Salt pepper

KRYDDERSMØR

100 gr mykt smør
Pepper
1 ss finhakket timian
1 ss finhakket persille
1 ts raspet sitronskall 

SØTPOTETCHIPS BAKT I OVN:

2 små søtpoteter eller 1 stor
3-4 ss olivenolje
Maldonsalt/havsalt


Begynn med søtpotetene som du skreller og deler i staver. Legg søtpotetstavene på en bakepapirkledd stekeplate og ringle over olje. Sett stekeplaten i stekeovnen på 100 grader og la potetene stå i stekeovnen i ca. 40 minutter. Snu på potetene av og til. Ta potetene ut av ovnen, ringle over mere olje og strø på salt, vend på potetene slik at salt og olje blir godt fordelt. Øk varmen i stekeovnen til 200 grader og bak potetene i ca. 15 minutter til, da er søtpotetstavene sprø utenpå og myke inni og smaker fantastisk godt.
Mens potetene koser seg i ovnen, rører du sammen smøret med krydder og smaker til med pepper og raspet sitronskall. Ha smøret i en sprøytepose klar til å lage en "rosett" på kjøttet rett før det skal serveres. Ha godt med smør på stekepannen og vent til det slutter å bruse og er nøttebrunt før du legger på først en entrecote, vent litt og legg på den andre. Strø på salt og pepper. Stek på høy varme til kjøttet har fått fin stekeskorpe, snu kjøttet og stek til den andre siden også har fått fin stekeskorpe. Senk varmen og stek kjøttet ferdig, nå skal det bare et par minutter til så er det ferdig. La kjøttet hvile et par minutter før det serveres. Del maiskolben i skiver og legg de på stekepann slik at de får aldri så lite brunfarge før de legges på tallerkenen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar