Dette tror jeg er den aller beste kyllingen jeg noen sinne har tilberedt - er det noe som man kan kalle himmelsk godt, så må det være denne kyllingen her. Jeg har faktisk gledet meg til å dele denne godbiten med dere. Kvier du deg til å tilberede en hel kylling er det forståelig, det gjorde jeg også første gang, men egentlig er det ikke vanskelig i det hele tatt, det er bare å sette igang. Denne kyllingen jeg har i dag er ganske liten, så den passer til tre personer.
DU TRENGER:
1 hel kylling
1 ss finhakket rosmarin
1 ss finhakket timian
1 ss finhakket oregano
2 fedd finhakket hvitløk + 6 fedd hvitløk i strimler
Ca. 50 gr mykt smør
1 sitron i tykke skiver
Salt - pepper
Bommulstråd
OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER:
2 gulrøtter delt på langs
2 persillerøtter delt på langs
3 poteter delt i båter
2 polkabeter delt i båter
God olivenolje
Salt - pepper
1 ts tørket timian
Skrell, skyll og del grønnsakene, du kan bruke andre grønnsaker som du liker bedre. Ha grønnsakene i en kasserolle og kok de i ca. 7-8 minutter. Hell av kokevannet og legg grønnsakene i et ildfast fat eller form og hell over olje, strø på krydder og vend rundt på grønnsakene slik at du fordeler jevnt olje og krydder. Sett formen inn i stekeovnen når du tar ut kyllingen (200 grader) og bak grønnsakene til de er møre, det tar ca 10 - 15 minutter. Og mens kyllingen hviler og grønnsakene står i ovnen, lager du sausen.
CREME FRAICHE SAUS MED SENNEP OG HONNING:
Ca. 2 dl lett creme fraiche
2 ts Dijon sennep
1 ts honning (ikke lynghonning)
1 - 2 dl kraft fra kyllingen (husk å sile kraften)
1 ts maizenna
Litt vin eller vann til å røre ut maizenna med
Litt presset sitron
Salt - pepper
For å ha sagt det en gang til - dette var et aldeles nydelig måltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar