onsdag 9. september 2015

Kjeks med havregryn, nøtter og sjokolade


Lettvinte knasende sprø og knallgode kjeks med havregryn, nøtter og sjokolade - elsker kjeks med havregryn. Ingen grunn til å la disse være uprøvd, men her er det lett for å bli avhengig. Det går greit å bruke andre nøtter enn hasselnætter og valnøtter eller du kan bruke bare en type nøtter.


DU TRENGER:

125 gr smør i biter
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl brunt sukker
2 egg
3 dl hvetemel
5 dl havregryn
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 strøken ts natron
150 gr hakket sjokolade
50 gr hakkede valnøtter 
50 gr hakkede hasselnøtter


Bland alle ingredienser untatt nøtter og skokolade i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå på middels hastighet til du har fått blandet en fin deig, pass på at alt smøret er blandet godt. Så tilsetter du de hakkede nøttene og den hakkede sjokoladen.
Bruk en skje og sett små kuler på et bakepapirkledd stekebrett, form de litt til med hendene og trykk kulene litt flate. Stek kjeksene ved 200 grader i ca.10 minutter. Avkjøles på rist.


Oppbevar kjeksene i tett boks eller et tett glass, de kan også fryses. 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar