tirsdag 29. september 2015

Potetsalat med stangselleri og rødløk


Spekemat og potetsalat stod på menyen hos oss i helgen, nydelig seranoskinke og chorizopølse fra Spania, og fantastisk godt men lite salt fenalår fra den lokale slaktebutikken. Med så god spekemat måtte det en god potetsalat til.

POTETSALAR TIL CA. FIRE  PERSONER:

Ca. 800 - 1000 gr poteter
3-4 ss finhakket stangselleri
1/2 finhakket rødløk
2-3 ss finhakket purre eller vårløk
1-2 ss finhakket persille

DRESSING:

2-3 ss Dijon sennep (gjerne den sterke)
1 -2 ss hvitvinseddik
Salt - pepper
Ca. 1 dl god olivenolje
Litt presset sitron 
1- 2 ts honning

 
Kok potetene med skallet på og la de avkjøles så mye at du kan skrelle de uten at du brenner deg på fingrene. Del potetene i passende biter, kutt opp løk, selleri og purre og bland alt i en skål. Lag dressingen ved å ha sennep, eddik, honning og sitron i en liten skål, rør godt sammen og tilsett oljen mens du rører godt, ved å begynne med det sure først, skiller ikke dressingen seg så lett. Smak til dressingen med salt og pepper og mere sennep hvis du liker kraftig sennepssmak.
Vend dressingen inn i potetblandingen. La potetsalaten stå fremme på kjøkkenbenken til den skal spises, den er aller best når den er litt lun.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar