tirsdag 29. september 2015

Potetsalat med stangselleri og rødløk


Spekemat og potetsalat stod på menyen hos oss i helgen, nydelig seranoskinke og chorizopølse fra Spania, og fantastisk godt og lite salt fenalår fra den lokale slaktebutikken. Med så god spekemat måtte det en god potetsalat til, og til ca. 4 personer trenger du:

Ca. 800 - 1000 gr poteter
3-4 ss finhakket stangselleri
1/2 finhakket rødløk
2-3 ss finhakket purre eller vårløk
1-2 ss finhakket persille
DRESSING:
2-3 ss Dijon sennep (gjerne den sterke)
1 -2 ss hvitvinseddik
Salt - pepper
Ca. 1 dl god olivenolje
Litt presset sitron 
1- 2 ts honning


Kok potetene med skallet på og la de avkjøles så mye at du kan skrelle de uten at du brenner deg på fingrene. Del potetene i passende biter, kutt opp løk, selleri og purre og bland alt i en skål. Lag dressingen ved å ha sennep, eddik, honning og sitron i en liten skål, rør godt sammen og tilsett oljen mens du rører godt, ved å begynne med det sure først, skiller ikke dressingen seg så lett. Smak til dressingen med salt og pepper og mere sennep hvis du liker kraftig sennepssmak.
Vend dressingen inn i potetblandingen. La potetsalaten stå fremme på kjøkkenbenken til den skal spises, den er aller best når den er litt lun.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar