tirsdag 15. september 2015

Rødbetsalat med eple og selleri

.

Denne nydelige og knasende sprø salaten er like god som tilbehør til grillmaten som den er som pålegg. Aller best liker jeg denne salaten på en skive med en god skinke og rucculasalat under.


DU TRENGER:

1 stor rødbet kokt og i små biter
1/2 eple i små biter
2 finhakket sjalottløk eller 2 ss finhakket vanlig løk
1 liten stilk selleri i små biter
2-3 store soltørkede tomater i små biter
2-3 ss majones
3-4 ss  kesam
Salt - pepper
Litt presset lime


Kok rødbeten til den er mør, det tar ca. 30 - 35 minutter. Skyll rødbeten i kaldt vann og la den bli avkjølt. Fjern skallet på rødbeten og del den i små biter. Kutt løken fint og legg den i en skål iskaldt vann i ca. 10 - 15 minutter slik at det ikke blir en så intens løksmak. Kutt opp eple, soltørkede tomater og selleristilk i små biter. (jeg bruker en av de innerste selleristilkene i bunten som ikke er så grove).
La løken få renne litt av på et kjøkkenpapir før du blander alle ingrediensene i salaten sammen i en skål. Smak til med salt, pepper og lime. Ha i mere majones eller kesam hvis salaten virker for kompakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar