torsdag 24. september 2015

Frittata med topping av vårløk og tomat


Frittata er en enkel middag eller lunsj, men utrolig godt. I dag lar jeg med inspirere av det spanske kjøkken selv om frittata egentlig kommer fra Italia, og lager frittata med chorizo og topper med masse gode tomater, vårløk og agurk - sunnheten selv dette her.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

1 rødløk i skiver
1 fedd finhakket hvitløk
1 bunt vårløk i tynne ringer
1 -2 kalde poteter i biter (kan sløyfes)
Salt og pepper
Ca. 10 cm agurk i terninger
6 egg
Ca. 1/2 dl melk
100 - 120 gr chorizopølse i skiver
2-3 tomater i terninger
Olje



Del chorizopølse i skiver og stek de lett på stekepannen, og sett de tilsides. Ha olje i stekepannen og la rødløkringer og finhakket hvitløk få surre til løken er myk og blank, tilsett halvparten av vårløk i tynne ringer og potetbiter og stek litt til. Tilsett den lettstekte chorizopølsen.  Pisk lett sammen eggene og melken, tilsett litt salt og pepper og hell eggeblandingen over innholdet i stekepannen. Legg på lokk og la det steke til eggeblandingen stivner.  Mens frittataen steker kutter du opp agurk og tomater (fjern innmaten i tomatene) legg dette sammen med resten av vårløken over som topping. Serveres med grovt brød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar