tirsdag 8. september 2015

Pølsegryte med bønner og makaroni


I dag ble det en enkel og lettlaget middag hos oss, men det ble faktisk en god middag, og med hermetiske tomater, grønnsaker og bønner, inneholdt middagen både vitaminer og proteiner.

DU TRENGER TIL 3 PERSONER:

1grovhakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 stor eller 2 små gulrøtter i skiver/biter
2 stilker selleri i små biter
2 vårløk i ringer
2 ss olivenolje
Ca. 100 - 120 gr makaroni (helst små)
1 liten boks blandede bønner
1 liten boks hermetiske hakkede tomater
3 tykke pølser
Ca. 2 - 3 dl vann
Salt - pepper
1 ts timian
1/2 - 1 ts paprikapulver
1 ts provence-krydder (kan sløyfes)
Liten klype sukker


Bruk en gryte som du skal lage retten i og ha i olje, la oljen bli varm og la løk og hvitløk surre til
løken er blank og myk. Tilsett gulrøtter og selleri og la de få surre med et par minutter. Tilsett krydder og tomatboksen. Kok opp og tilsett makaroni og kok til makaronien er ferdig, se kokeanvisning på pakken. Tilsett vann etter hvert. Ha i vårløk slik at den får koke med et par minutter. Tilslutt tilsetter du pølsene i skiver/biter og bønner. La alt bli varmt og smak til med mere krydder og rund av med en liten klype sukker. I og med at gryten inneholder makaroni behøver du ikke poteter, men en salat smaker veldig godt til denne gryten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar