onsdag 2. september 2015

Kylling med ris og ananas


En super hverdagsmiddag, rask og enkel, du kan bruke rester hvis du har, kyllinglår eller kyllingfilet.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 - 2 1/2 dl basmatiris
2 kyllingfileter eller tilsvarende med rester
2-3 tykke skiver fersk ananas (kan sløyfes)
1 liten hakket løk
1-2 vårløk i ringer
1 fedd finhakket hvitløk
1 1/2 dl kremfløte
1-2 ss creme fraiche (den lette typen)
1 stor ts Dijon sennep
Salt - pepper
Litt timian eller paprikapulver
4 skiver bacon (kan sløyfes)
Olje


Kok risen etter anvisningen på pakken.  Stek bacon hvis du skal bruke det og legg det på et kjøkkenpapir. Stek kyllingen delt i strimler, bruker du kyllingrester trenger de ikke stekes.Surr løk og hvitløk et par minutter i olje på stekepannen og tilsett vårløken og hell over fløte. Kok opp og tilsett creme fraiche og sennep. La dette koke over svak varme i 5-8 minutter, tilsett litt melk eller vann hvis det blir for tykt. Tilsett kylling og ananas i biter, smak til med salt, pepper og timian eller paprikapulver, bruk det du liker best. Har du ikke ananas, kan du bruke litt rosiner, det søte er godt til kylling og ris. Kyllingen serveres med ris og stekt bacon på toppen og gjerne en grønn salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar