mandag 7. september 2015

Lun laksesalat


Dette er mat som passer både sommer og vinter, dette er også mat som passer ypperlig til å puttes i lunsjboksen. Alle slag av gode grønnsaker kan du puttes i denne salaten og egentlig skulle det være noen oliven også, men glasset med oliven stod urørt på kjøkkenbenken da salaten var spist.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 200 - 250 gr laks uten skinn og bein
Salt og pepper
Smør/olje til steking
1/2 rødløk i tynne skiver
1 tomat i tynne båter
1 hjertesalat
2-3 kokte egg delt i to
4 små kokte poteter
Noen oliven

DRESSING:

3-4 ss god olivenolje
1-2 ss hvit balsamicoeddik
2 ts dijonsennep eller honningsennep
1 ss finhakket gressløk
1 ss finhakket persille
Salt - pepper


Skrubb potetene og kok de i lettsaltet vann, del de i to eller fire når de er kokt slik at de avkjøles litt, men de er best når de er litt lune. Del laksen i store biter, dryss på litt salt og pepper og stek bitene pent brune. Kok eggene, avkjøl i kaldt vann og del eggene i to på langs. Legg oppkuttet hjertesalat på et fat eller i en skål og legg over laks, potet, løk, egg, tomat og oliven. Kvern over litt sort pepper til slutt. Rør sammen eddik og sennep til dressingen og rør inn olje og salt/pepper. Rør inn de hakkede urtene til slutt. Ringle dressingen over salaten ved servering. Så er det bare å finne frem et godt brød, gjerne et grovt brød som får en omgang i brødristeren eller i litt olje på stekepannen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar