lørdag 12. september 2015

Nøttekurver


Det er litt jobb med å lage slike nøttekurver, men du verden så godt, knasende sprø, og karamellaktig på smak. Du kan fylle kurvene med iskrem, pisket krem og bær eller frukt, fromasj eller sjokolademousse, det meste smaker godt sammen med nøttekurver.


DU TRENGER TIL 6 NØTTEKURVER:

150 gr finhakkede hasselnøtter
100 gr smør
1 1/2 dl sukker
3 ss hvetemel
1 1/2 ss lys sirup


Ha alle ingrediensene i en liten kjele og la det koke et par minutter over middels varme. Bruk ca. 1/2 dl røre til hver kurv. Legg runde flate kaker på bakepapirkledd stekeplate 2 eller 3 stk. i gangen da de siger utover og skal sige veldig mye utover. Stek ved 200 grader i 2-3 minutter til de er gyllenbrune. La de ligge på platen slik at de kjølner en del før du bruker en stekespade til å ta de forsiktig av platen og legger de i en stor kopp eller en skål slik at det blir kurver når de stivner.
Fylles rett før servering med iskrem, krem og bær, krem og frukt eller akkurat det du har lyst på. Kurvene kan lages i god tid før du skal bruke de og oppbevares da i en tett boks eller glass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar